Wednesday, December 3, 2008

pasar malam.....


last tuesday gi pasar malam kat shah alam ( sec. 6) ,

everytime gi pasar malam tu mesti akan ingat this one particular kinda symbolic and sentimental nyer peristiwa....

k, this peristiwa happened when i was 8 or 10 years old maybe... dah lame dah... masa tu gi pasar malam ngan ayah and all.... this 'kejadian' happened masa nak balik from pasar heading home arr....

tak sure kenapa but ktorg beli raw meat and guess who offered nak bawa plastik yg berisi benda berat tu???
me!!
he3 ;)
dah taw benda tu berat still nak carry gak... maybe nak tunjuk kuat kot....

nie part yang best tu, ayah park kereta kat 'sebelah sana' so kene melintas jalan raya lar... ayah suruh stay jap coz ayah nak angkat barang dulu kot ( x ingat sgt)so ayah gi lar... tak tahu kenapa but i jalan depan sikit and bent down
n letak plastik yg berisi 'meat' tu kat bawah.... most likely coz dah rasa keberatan plastik tu ditangan... penat taw... ( budak sekolah rendah suka complain coz x de lar berat mana pun , lgpun xkan ayah suruh angkat 1kg kot ) ...


k, then tiba-tiba out of the blue

BAAMM!!!!
ada satu kereta ni yang for me ( sgt lah bodoh ) ,
kenapa? , kerana reverse masa ada org kat belakang kereta dia... kenapa lar tak tengok betul-betul cermin yg ada kat kereta tu....



k, masa tengah bent tu, kereta tu reverse ...
then the car hit me! BAAMM !!!.... kene langgar...

called out ' ayah!!!...' then ayah macam the flash taw lari cepat gila and slammed the car that hit me... walaupun x lah kena langgar teruk just mcm kena tolak by a car dalam keadaan terkejut.... but still the car hit me...

the car then stop secara mengejut coz ayah had slammed the car ... yg best tu... ayah slammed the car sampai kemek kereta tu....
ayah nampak risau gila.... yelah anak dia kene langgar kan.... but don't worry about me tak ada serious injuries pun....

ayah marah gila kat driver kereta tu... i was crying masa kejadian ayah marah driver tu coz trauma kot... then , i realize coz of this kejadian i know that ayah will always be there for me... no matter what. i know he will be there for me when i need him coz ayah yang selalu pesan tu.... ;)

so, peristiwa ni memang will always be close to my heart laa....
  • i will always smile coz ingatkan betapa kuatnya slammed ayah kat kereta tu sampai kereta tu boleh kemek..... he3 ;)
  • akan selalu tahu that i'm not alone coz ayah will always be there for me
  • and everytime lalu or stop kat pasar malam tu i will always remember peristiwa ni... and just go to my own world jap n playing with my thoughts .....
that's why pasar malam ni macam ada satu memory yang menarik for me personally....





1 comment:

wanrozainim said...

yes!!!
ku ingat sangat peristiwa niew...
hahah..
nim adew kat c-2!!
and just carrying N0THING!!!!
hee~tak ingat actually..or just carrying a plastic of carkuih????
f0rget about that...
yang nim tau driver tu..cina n laki..
and pastinye mmg!!!
ayah sepak kerete tu sampai kemek!!!
hahhaahhaa....
cian cina tu...
EH!!!
cian kaklia...
wawawawa....
we all l0ve him right???
he is 0ur dad!!!!our only dad....=D