Tuesday, January 6, 2009

ketua pengawas , school magazine & sardines....

k, skarang school season daa start....
so, coz i am officially now daa tak payah gi sekolah menengah lagi....
i will casually tanye kat my adiks-adiks about hw's school and all....

macam aimee kate, walaupun daa tak sekolah still nak taw pasal serba sedikit gak pasal sekolah... the reason why?? tak taw nape...
kan mee??? ha3

nie yang best nie..... first day of school azrai kate dia jadi ketua pengawas!!!
i was like, wow!!! awesome!!! mmg happy gler arr..... n bangga gak...
bler my adik daa jd ketua pengawas lagi best laa nnti bler nak gosip pasal sekolah..... he3 ;D

the truth is, ktorg ( +my adiks) dah taw dah kakak yg last year konon jd ketua pengawas tu kene buang.... we were like happy taw coz that kakak is a snob n still is......
ada proof yang best taw, td azrai bgtaw.... bila tadi dia ternampak kakak tu azrai kata hai and smile taw.... but that snobby kakak pandang jeling yang poyo gila n wat dunno.... kurang ajar btol oo..... if i was there i'll give her a smack!! ye lar tak reti adap.... smile kejap pun tak pe..... but kelakar laa sebenarnye accident nie taw..... coz nmpak sangat kakak tu tak puas hati ngan azrai.....

but ape-ape pun i was glad yg kakak tu tak jd KP sekolah... azrai yg jd instead of her..... nim plak berazam nak jd pengawas yg lebih baek coz abang dia dah jadi KP sekolah... he3 gudluck nim!!! azrai pun hope that he's strong tuk menghadapi all sorts of halangan in menjlnkan tugas sbg KP sekolah.... gudluck bengz!!

now about my school magazine plak....
daa dapat school magazine last week.... first impression , okay not bad but as i look into the magazine... bace it's content ... i was like kinda frustrated laa...

why nak frust pasal my own school magazine... first, picture kelab pencegah jenayah tak ade!! daa laa this year i was appointed to be the V.P. club tu... ingat nie laa moment tuk show off sket he3.... but tak menjadi.. then, seloka class nim tak habis... magazine nie lupa nak taipkan sampai habis kot.. hu3.... kesian oo....

sebenarnya tak taw pun nape but rasenya walaupun byk yg agak tak puas hati tetap rase magazine skolah nie best and at the same time rase puas hati gak .... maybe agak pelik but it's true....
rasenya coz, nie laa magazine skolah yang last and sume picture seniors sume ade kat dlm magazine nie kot...... most likely coz nie kot....

alamak terindu plak ngan classmate sume.... rindu mase everyday pagi2 bersalam-salaman..... and byk lg.....

k, now pasal the sardines....
sebenarnya this is my 2nd attempt tuk masak sardine sambal kot name dia...
and at last... my sardine dish menjadi!!! mama n ayah kate sedap!!!

mmg happy gler laa bler daa masak benda yg kt try byk kali then jadi.. sedap plak tu... he3

;D

2 comments:

Aimi said...

haha..
Serius ke akak tu xpuas hati !?

Perasaan kte sama r, tntg mjlh sek tu.
Dh r picture badminton kte xde.
Tp adelh plak hal lain yg menggembirakn psl mjlh tu..

Tgk, kn btul kte kata bout sekolah.
Haha.

alia_wedges said...

haha

btol mee.....